Pihakirppis
Pihakirppis - luonteva myyntitapahtuma
Myyntipöytä pystyyn pihalle ja siihen tavarat tarjolle, vähän tiedotusta asuinalueella ja toivomus ilmoille, että sää ei oikkuile. Siinä se on kaikkein yksinkertaisimmillaan. Ja pitääkö myymisen aina ollakaan vaikeaa? Ei tarvitse. Omalla pihallaan voi myydä tuotteita ilman mitään sen kummempia lupia, kunhan pysyy omalla puolellaan. Ostajille pitänee heti muistuttaa, että jokamiehen oikeus ei anna mahdollisuutta loikkia pitkin pihaa kuten metsässä. Joten käytöstavat pitää löytyä toisen pihalle mennessä. Mutta palataanpa takaisiin itse myyntiin. Pihalla tapahtuva myynti asuinyhteisön alueella on oiva tapa tutustua lähellä asuviin sekä myydä tarpeettomat tuotteet niitä enemmän tarvitseville. Tämä voi olla uusi harrastus tai vain tapa päästä turhasta tavarasta eroon. Helppoa kuin mikä!
Pihakirppis on aina kahden kauppa. Tuotetta voi katsella tarkemmin, hypistellä ja vaatteita voi jopa sovittaa, jos myyjä on kehitellyt sovitukseen sopivan nurkkauksen. Kun päätös ostoksesta on tehty, niin tuotteen saa heti mukaan.
Kahden kauppa vai kolmannen korvapuusti?
Tuotteet on helppo tuoda omalle pihalle myyntiin, niitä ei tarvitse lähteä viemään kauas. Ostajat kävelevät paikalle ja kaupanteko on helppoa. Kukaan ei ole tämän kauppatavan välikäsi eikä niin sanotusti vedä siitä välistä yhtään rahaa, kaikki tulevat myyjälle lyhentämättömänä.
Pihapiirissä myös lasten on helppo opetella pienestä pitäen ostamista. Myös myyjä voi olla nuori ja käydä kauppaa aikuisten avustamana. Omia tarpeettomia leluja tai pieneksi jääneitä vaatteita on hyvä kaupata naapureille sopivaan hintaan. Kun lapset myyvät lapsille aikuisten valvovan silmän alla, tulee tällaisista kirppiskokemuksista varmasti parhaimpia. Sen jälkeen on helpompi mennä lapsen kanssa ostoksille.
Pihalla tapahtuvan myynnin etuja
Kuten sanottu, se on edullinen tapa myydä omia tuotteita, koska myyntipöydästä ei tarvitse maksaa mitään vuokraa. Pihalla voi myydä kaikenlaista kotoa löytyvää tarpeetonta ja hyvää tavaraa. Mitään tuotteita ei tarvitse lähteä postittamaan, vaan kaikki vaihtavat omistajaa kätevästi pihamaalla. Ja tiesitkö sen, että henkilökohtaisen tavaran myynnistä ei tarvitse maksaa veroja lainkaan? Sääntö on siihenkin.
Onhan itsepalvelukirppis myös helppo tapa myydä tuotteita, mutta pihakirppis sopii myyjälle hyvin, koska voi tehdä itselleen juuri sopivat aikataulut sekä myyntiajat. Jos on muuttamassa, kannattaa kokeilla hyvissä ajoin, jos saisi tarpeettomat esineet tai irtaimiston myytyä lähitienoolle. Tuotteen kuntoa voi katsella paikan päällä eikä tarvitse pyytää kuvia edestä ja takaa tai mittoja monesta kohtaa kuten nettikirppiksellä.
Pihakirppis - mitä lupia tarvitaan?
Luvat jäivät mietityttämään, joten Hietsumarket päätti perehtyä hiukan tarkemmin lupiin, mitä mahdollisesti pihakirppis tarvitsee. Kun on siis kysymys kahden välisestä kaupasta, tuotteen ostaa sellaisessa kunnossa kuin se on myyntihetkellä ja sen on omin silmin nähnyt ja ehkä päässyt jopa kokeilemaan. Mutta jos aikoo järjestää arpajaiset, siihen on pyydettävä lupa erikseen. Elintarvikkeet, jos niitä myy tai tarjoilee, tarvitsevat oikeanlaisen säilytyslämpötilan. Myyntipiste on suojattava ja oltava mieluummin katon alla esimerkiksi eläimiltä suojassa. Myös käsienpesu on pystyttävä hoitamaan.
Myyntipöytä, jossa ovat myytävät tuotteet, ei sovi siis samalla kanttiinin pitoon. Ja vielä on muistettava sekin, että mikäli myy kakkuja tai leipää, niistä pitää löytyä myyntiselosteet. Mutta todellisuudessa, kun perehtyy tarvittavaan ohjeistukseen, myöskään niiden myyminen ei ole kovin vaikeaa. Pihakirppistä voi pitää myös taloyhtiön pihalla, mutta silloin on saatava yhtiön hallitukselta siihen lupa. Taloyhtiön kirppiksellä voikin olla useampi myyjä ja siitä muodostuu mukava keväinen tapahtuma.