Siirry suoraan sisältöön

Metka kirpputori

Metka kirpputori on Helsingin Vallilassa sijaitseva todella viihtyisä kirppari. Tätä paikkaa on aina kehuttu kodikkaaksi ja huomioitu se, että se on siisti. Tavarat on hyvin esillä. Myytäväksi voi viedä tietenkin vaatteita, mutta myös huonekaluja, astioita ja koriste-esineitä. Tämän kirpparin parhaita puolia on sunnuntain aukiolo, joten siellä voi viettää hetken jos toisenkin mukavasta vapaapäivästä tehden löytöjä tai pelkästään katsella.

Kaunis koriste-esine.

Metka kirpputori on suosittu

Ei ole mikään ihme, että Kirpputori Metka on suosittu pääkaupunkiseudulla. Tarjolla on tuotteita hyvällä hinnalla ja palvelu on koko kirppiksen toiminnan ajan ollut mitä parhainta. Tämä onkin toiminnan tae, että myyjät eivät hinnoittele tuotteitaan liian kalliiksi vaan pyrkivät pitämään ne kirpputoritasolla. Myöskin astiat ovat monen ostajan kiinnostuksen kohde ja niitä käydään mielellään katsomassa sekä totta kai ostamassa.

Toimintansa kirpputori Metka aloitti jo vuonna 2011, joten sillä on kohtuullisen pitkä perinne palvella pääkaupunkiseudun ja lähinnä helsinkiläisten asiakkaiden tarpeita. Kirppis sijaitsee Vallilassa, Hämeentien varrella. Tämä kirpputori ei ole kooltaan kovin suuri, mutta ei myöskään täyteen ahdettu. Tavarat kiertävät hyvin. Se on itsepalvelukirpputori, josta tekee välillä erinomaisia löytöjä. Täällä panostetaan myös hyvään palveluun.

Kirpputori Metka ja Helsingin kirppisten määrä

Metka kirpputori on pitänyt pintansa, vaikka Helsingissäkin on paljon kirppareita eri puolilla kaupunkia. Kun vielä muistetaan, että varsinkin kesäaikoina on tarjolla paljon pihakirppiksiä sekä tavaraa myydään myös Facebookin erilaisilla sivuilla, on Metka pitänyt pintansa jo suhteellisen kauan. Eikä tietenkään haasteellisilta ajoilta ole vältytty. Milloin on kiusaa tehnyt pitkittynyt remontti tai pandemia, mutta aina ovat asiakkaat palaneet takaisin.

Metka kirpputori on ehkä oivaltanut sen, että sunnuntain aukiolo on yksi houkutteleva piirre. Maanantaina tämä mainio ostospaikka on suljettu, mutta toisaalta se ei haittaa, jos viikonloppuna saa rauhassa kierrellä ja katsella tarjontaa. Monet asiakkaat ehtisivätkin juuri sunnuntaina tutustua useampien myyntipaikkojen valikoimiin.

Mikä kirpputoreissa kiinnostaa?

Jos tuotteet on hyvin hinnoiteltu, sieltä ostetaan mielellään vaatteita, mutta myös kirjoja, astioita sekä koriste-esineitä. Nopeasti asiakkaat tiedostavat, mitkä lähialueen kirppikset myyvät mielenkiintoisia tavaroita ja mitkä pelkästään krääsää tai ainakaan kaikissa myyntipaikoissa ei ole sama taso tuotteissa. Yhtä mielenkiintoinen on myös Comeon.com nettikasino, joka on panostanut laatuun ja siihen, että palvelut suunnataan suomalaisille. Tarjonta on hyvä ja sieltä kannattaa poimia muhkea tervetulopaketti heti alkajaisiksi.

Suomen kiinnostavimmat kirpputorit on listattu varmasti moneen kertaan ja niissä on käytetty erilaisia perusteita, miksi juuri näillä kirpputoreilla pitäisi käydä. Jotkut arvostavat enemmän merkkituotteita ja kenties vintagea sekä sitä, millainen ympäristö kirppiksellä on muuten. Kahvila on yleensä houkuttava, koska sinne voi mukavasti viedä miesväen parkkiin, naisten tehdessä löytöjä.

Metka kirpputori on itsepalvelukirppis

Itsepalvelukirppis on todella suosittu vaihtoehto. Myyjä vuokraa kirppiksenpitäjältä pöydän, jonne hän voi tuoda tuotteensa myyntiin. Palvelun tarjoaja puolestaan vastaa itse myynnistä ja tilittää rahat myyjälle. Myyntiaika vaihtelee viikosta jopa kuukauteen. Yleisin lienee pari viikkoa. Myyjän vastuulla on usein oman pöytänsä siisteydestä huolehtiminen ja se, että hän tuo sinne tavaroita lisää, jos myynti on hyvä.

Näissä on se huono puoli, että jos etsii jotakin tiettyä tuotetta itselleen, on aina kierrettävä kaikki myyntipöydät, että voi bongata sen haluamansa. Eikä sitä välttämättä edes ole. Joidenkin kirpputorien palvelun tarjoajat kuvaavat esimerkiksi Facebookiin tai Instagramiin uusien asiakkaiden pöytiä, joten löytöjä voi osua silmään.

Loppujen lopuksi, jos asut Helsingissä ja pyörit Vallilassa, on Metka kirpputori tutustumisen arvoinen. Lämminhenkinen ja ystävällinen palvelu tulevat täällä aina kaupanpäälle ja palvelusta saakin hyvän mielen. Metkassa huomaa, että sekä asiakas että myyjä otetaan huomioon. Paikan pitäjällä onkin sydän paikallaan, joten täällä kirpparilla voi pyörähtää useamminkin poimimassa hyviä löytöjä sekä ehkä jopa myymässä omia tuotteitaan pois.