Siirry suoraan sisältöön

Itsepalvelukirppis

Kuinka se toimii?

Itsepalvelukirppis - miten se toimii?

Kellarikirppis voi useimmiten olla itsepalvelukirppis ja siksi päätimme vähän ihmetellä kirppiksen toimintaa. Tuotteiden, joita tuodaan myyntiin, pitää olla ehdottomasti puhtaita ja ne on hyvä pakata siistiin kuljetuslaatikkoon, josta ne on helppo nostaa pöydälle. Myyntipöytää ei ole syytä täyttää tavarapaljoudella, vaan tuotteita voi tuoda lisää muutaman päivän välein, jolloin pöytäkin pysyy kiinnostavana. Pöytä pitää käydä siistimässä muutaman päivän välein ja ehkä jopa tuotteiden paikkaa vaihtamalla saa pöydän näyttämään uudelta ja freesiltä. Entä se hinnoittelu? Toisin kuin pihakirppiksellä, itsepalvelukirppiksellä ei ole tinkimisvaraa, joten hinnoittelusta on tehtävä mielenkiintoinen ja houkutteleva. Vaikka se tienaaminen kuinka houkuttaisi, niin kierrätys on näiden tuotteiden pääasia. Lienee jo selvää että tuotteet hinnoitellaan kotona valmiiksi.

Itsepalvelukirppis toimii toisella lailla kuin hyvä nettikirppis. Sielläkin laitetaan tuotteet hyvään kuntoon ja siistiksi sekä vielä mittoja näkyviin niin paljon kuin mahdollista. Kuvan perusteella on aina vaikeampi katsoa tuotetta kuin hiplailemalla sitä livenä.

Itsepalvelukirppis

Hyvä nettikirppis on reilua kaupankäyntiä

Netissä olevat vanhan tavaran myyntisaitit ovat lisääntyneet vuosien varrella paljon. Saitteja on vaatteille, keramiikalle, harrastustarvikkeille ja lasten vaatteille, jos nyt muutamia mainitaan. Se on helppoa, kun tavaroita ei tarvitse kuljettaa kotoa mihinkään, vaan pelkästään pakata ja lähettää tuote ostajalle.

Valitettavaa on, että monet ovat tulleet huijatuksi eli rahat ovat menneet, mutta pakettia ei ole koskaan tullut. Se tietysti on harmittavaa muuten niin hyvälle idealle. Mutta suurin osa myyjistä varmasti on rehellisiä, joten aika luottavaisin mielin voi myös netistä ostella käytettyjä tuotteita. Nopea pitää olla päätöksissä niin netissä kuin muuallakin, että saa haluamansa tuotteen.

Kirppiksen viehätys

Mistä se kirppiksen viehätys lähtee? Täytyy myöntää, että aina ei edes tarvitse mitään, kun tulee lähdettyä kirpparille kiertämään, katselemaan ja hypistelemään. Nettikirpparin valikoimaa tulee katseltua useimmiten tarpeesta. Juuri se hypistely on omanlaisensa nautinto, jota on vain pakko päästä toisinaan tekemään. Ja vielä saa hyvän ystävän seuraansa, se on paljon mukavampaa.

Samalla tavalla pihakirppis vetää puoleensa. Juuri se, että voi katsoa ja koskea sekä tässä tapauksessa vielä kysellä tuotteesta tarkemmin. Sekin on plussaa, jos on kyseessä tuote, josta haluaa kuulla käyttökokemuksia. Laitteen toimivuutta voi kokeilla ja siitä pystyy kyselemään jopa tarkempia käyttöohjeita, jos varsinaiset ohjeet ovat jo kadonneet jonnekin. Kesät ovat pihamyynnin suosituinta aikaa.

Itsepalvelukirppis

Itsepalvelukirppis - lisää tilaa kaappeihin

Kun Hietsumarket päätti aiheeseen pureutua, niin itsepalvelukirppis tuli mieleen ensimmäisenä. Jos haluaa siivota keittiön kaapit tai vaatekaapin, puhumattakaan lastenhuoneen lelulaatikoista. Leluista vielä sen verran, että niistä kannattaa pakata erilaisia kokoelmia, joita on helppo myydä eteenpäin. Toiset lapsiperheet ostavat mielellään vähänkäytettyjä, mutta toimivia tai ehjiä leluja. Ensin kannattaa katsoa, mitä voi kaapeista siivota pois ja siirtää ne syrjään. Sen jälkeen onkin vuorossa sen kirpputoripöydän varaaminen ja tavaroiden hinnoittelu. Kokeneelle kirpparimyyjälle tämä on helppoa kuin mikä!

Kellarikirppis on ehkä erilainen sijainniltaan, mutta monissa niissäkin on itsepalveluperiaate. Hyvä keino on tietysti ensin vähän kierrellä katselemassa millä hintaa muut myyjät myyvät tuotteita, niin osaa itse hinnoitella tuotteensa ja saa ne myös kaupaksi. Kuten jo aikaisemmin todettiin, niin pienemmällä voitolla saa tuotteet paremmin kiertoon ja niistä pääsee oikeasti eroon eikä niitä tarvitse kantaa takaisin kotiin. Tavoitteena on, että taskun pohjalle jää hiukan rahaa myynnistä.