Siirry suoraan sisältöön

Kirppislöydöt – krääsää vai laatua?

Kirppislöydöt ovat joskus täydellisiä helmiä

Kirppislöydöt ovat tietysti löytäjälleen helmi. Jokin tuote, jota on etsinyt kauan, saa aikaan melkoisia ilon tunteita. Vastaavasti toinen on voinut viedä tuotteen myyntiin sen takia, että se vaan ei enää jaksa kiinnostaa eikä sitä ole käyttänyt pitkiin aikoihin. Joskus esine voi olla pieni ja halpa, mutta siinä on jokin yksityiskohta, että se sopii hyvin sisustukseen tai se tuottaa muuten iloa. Syyt ovat hyvin moninaiset.

Kirppislöydöt pienellä budjetilla

Toisinaan jotain tiettyä esimerkiksi vaatetta joutuu etsimään kauan ennen kuin sen joltakin kirppikseltä bongaa. Kirppiksiä kannattaa kierrellä lähes viikoittain ja etsinnän suhteen pitää vain olla kärsivällinen. Mielenkiintoiset tavarat ostetaan nopeasti pois ja suosikkeja ainakin naisten asusteissa ovat kaikki ajattomat sekä vintage -vaatteet. Pienellä budjetilla löytää halvalla jopa merkkituotteita. Niitä ei aina edes pysty ostamaan kalleuden vuoksi uutena.

Myös Hietsumarket toimi aikanaan samalla periaatteella ja tarjosi mahdollisuuksia tehdä löytöjä. Sitä paitsi kirpputoreilla kiertely on varsin rentouttavaa ajanvietettä. Uusia ideoita saa, kun hypistelee tavaroita kaikessa rauhassa. Materiaaleista pystyy nopeasti päättelemään, onko se aitoa vai rihkamaa ja ainakin vanhemmat tavarat ovat laadukkaampia kuin nykyiset. Itse kannattaa olla hintatietoinen ja olla selvillä siitä, paljonko esillä olleet tuotteet ovat maksaneet uutena.

Mitä myyjänä pitäisi muistaa?

Tuotteiden pitää olla puhtaita ja siistejä, silloin ne näyttävät houkuttelevilta. Sekainen myyntipöytä ei houkuta ketään, sekin on pidettävä järjestyksessä. Netissä on myös paljon kirppareita ja postittaminen on kallista. Tuotteen hinnoittelu on tehtävä hyvin tarkkaan ja päättää jo ennen myyntiä, kuka maksaa postikulut. Lisäksi kannattaa vertailla sitä, millä hintaa muut samaa tuotetta myyvät.