Siirry suoraan sisältöön

Mitä kannattaa huomioida, kun ostaa vaatteet kirpputorilta?

Kirppiksellä voi tehdä todellisia löytöjä

Ostitpa sitten vaatteet kirpputorilta tai täysin uutena, niin osta vain laadukasta! Moni luottaa suoraan vaatemerkkeihin, ja jatkaa valikoiman tutkiskelua sen perusteella. Kannattaa kuitenkin muistaa tarkastella vaatetta kokonaisuutena. Onko vaate venynyt tai haalistunut, tai onko se nyppyinen? Katsele vaatetta joka puolelta hyvässä valossa, muuten tahrat saattavat jäädä piiloon. Ovatko saumat ehjät, vai roikkuuko vaatteesta irtolankoja? Ovatko vetoketjut toimivat?

Jos ostaa vaatteet kirpputorilta, mistä tietää paljonko on järkevää maksaa?

Mistä tietää onko vaatteesta pyydetty hinta sopiva vai onko myyjä hinnoitellut mukaan roimasti tunnearvoa? Jos et ole kokenut vaatteiden valitsija, hyvä tapa selvittää mikä on tuotteen kohtuullinen hinta, on verrata sitä muihin vastaavien tuotteiden hintoihin läheisissä myyntipöydissä. Oikein hinnoitellut vaatteet löytävät kirpputorilla suht helposti ostajansa. Kokemus antaa hyvän näppituntuman tuotteen hinnan määrittelyyn, olitpa sitten ostamassa tai myymässä vaatetta.

Vaatteiden myyntiin vaikuttaa sesonki – kaupaksi menevät parhaiten sen hetkisen vuodenajan mukaiset vaatteet. Ihmiset ostavat sitä, mitä sillä hetkellä tarvitsevat. Silloin myyjät saavat niistä myös parhaan hinnan. Myydessäsi kesällä toppatakkia, voit saada sen myytyä, mutta se menee luultavasti kaupaksi halvemmalla kuin talvella. Kun toimii sesongin mukaisesti eli laittaa kesävaatteet myyntiin keväällä lomien alkaessa, niiden menekki kasvaa ja sekä myyjä että ostaja ovat tyytyväisiä.

Retroilua vai nykymuotia?

Kirpputoreilla liikkuu ostajia jotka etsivät erityisesti vintage-vaatteita. Myyntiin kannattaa laittaa vain hyväkuntoisia tuotteita, joista aika ei ole ajanut ohitse. Vanhat vaatteet eivät mene kaupaksi automaattisesti, vaikka myyntilappuun kirjoittaisi ”retro” tai ”vintage”, sillä ostaja tarkastelee tuotteen muitakin ominaisuuksia. Joidenkin, kuten lasten- tai nuortenvaatteiden kohdalla, retrohenkisyys ei pure vaan vaatteiden tulisi olla riittävästi nykytrendin mukaisia.

Avainsanat: